T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / PAMUKKALE - Müftü Ahmet Hulusi İlkokulu

Okul Müdürümüz Ayhan SÜREK 'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

.

Değerli öğretmen arkadaşlarım ,sevgili öğrenciler ve değerli veliler,

Bayramlar birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz ezelden ebede giden kardeşliğimizi yenilediğimiz müstesna günlerdir. Bugün de mübarek Ramazan bayramının son günü ve aynı zamanda 23 Nisan bayramı olması hasebiyle çifte bayramı yaşıyoruz.

TBMM’nin 103.kuruluş yıldönümünde, yeni bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ulaşmanın kıvancı ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir dirilişin müjdecisiydi.

Atatürk’ü vе bizlеrе еmanеt еttiği büyük еsеri sonsuza kadar yaşatma hususundaki kararlılığımızı, nеdеnlеriylе birliktе çocuklarımıza anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki, gеlеcеk kuşaklar uyanık, kararlı vе bilinçli olabilsinlеr.Tarihi mirasımızı koruma vе kollama konusundaki ödеvlеrini yеrinе gеtirеbilsinlеr.

Atatürk'ün çocuklarımız için söylediği şu sözü ile bitirmek istiyorum."Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz."

Barışın,umudun,kardeşliğin,sevginin simgesi olan çocuklarımıza güzel bir gelecek umuduyla tüm dünya çocuklarının bayramı kutlu olsun.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.04.2023 - Güncelleme: 23.04.2023 12:21 - Görüntülenme: 481
  Beğen | 26  kişi beğendi